top of page

Huhtikuun harjoitus


I love me-haaste = 7 päivän rakkaustarina, jonka kirjoitat itsellesi. Tärkeintä haasteessa on saada sinut liikahtamaan hiukan omalta mukavuusalueeltasi, sillä siellä ne hyvät jutut tapahtuvat. Kun valitset sitoutua omaan hyvinvointiisi lähetät itsellesi viestin, että olet se tärkeä. Haasteen tarkoituksena on juurruttaa oman itsesi ajattelu osaksi omaa arvokasta arkea. Parhaan tuloksen saat kun pidät päiväkirjaa haasteen ajan, ja kirjoitat ylös ajatuksiasi päivän teemaan liittyen. Onnea matkaan ja tsemppiä haasteeseen!

Päivä 1. Sinä olet elämäsi päätähti.

Kaikki alkaa siitä, että laitat itsesi etusijalle. Se on helpointa aloittaa tekemällä rakkauden ja arvostuksen tekoja itseäsi kohtaan! Kun näytät itsellesi, että olet upea ja ansaitset vain parasta, myös muut huomaavat sen ja vastavuoroisesti alkavat arvostamaan sinua.

Haaste: Hemmottele ja palkitse itseäsi jollain kivalla. Olet viikon ajan sitoutunut kirjoittamaan 7:n päivän rakkaustarinaa itseäsi kohtaan. Nyt on aika palkita itsesi tästä päätöksestä. Osta kukkia / lue rauhassa läpi hyvä lehti / käy hieronnassa / ota kuuma ihana kylpy mitä vain keksit. Pointtina on, että annat itsellesi aikaa ja mielihyvää.

Päivä 2. Fokus

Tänään suuntaamme fokuksemme siihen mistä olemme omassa toiminnassamme ylpeitä. Suunnataan katse hetkeksi taaksepäin. Hiljenny ja mieti mitä olet saavuttanut. Ne voivat olla isoja asioita, konkreettisia saavutuksia tai ne voivat olla hiljaisia urheuden tekoja. Usein arjen tuoksinassa ja eteenpäin menemisen vimmassa unohdamme onnitella ja antaa tunnustusta omille onnistumisille. Mieti onnistumisiasi viimeisen vuoden aikana?

Haaste: Mitä teit kuluneen vuoden aikana, joka oli sinusta mahtavaa, urheaa tai kunnioitettavaa? Mistä tunnet olevasi ylpeä? Kirjoita tämä asia paperille ja ota siitä valokuva.

Päivä 3. Uni

Yksi hyvinvoinnin ytimiä on hyvä ja riittävä uni. Asiat usein saattavat muuttua paljon haastavammiksi, jos et saa tarpeeksi unta. Mieti vaikutuksia elämääsi, jos aina karsit unestasi? Se vaikuttaa hormoneihisi, seuraavaan päivään vireyteesi, elinikääsi, aivotoimintaasi….

Haaste: Haasteenasi on tänään mennä nukkumaan vähintään tuntia aiemmin kuin normaalisti. Laita oma unensaantisi prioriteetiksi tänään. Viimeistään klo 22.00!!

Päivä 4. Kauniisti puhuminen

Sinun ei tarvitse olla täydellinen, ollaksesi upea ja rakastettava. Kiinnitä huomiota siihen kuinka puhut itsestäsi ja minkälaista kieltä käytät? Sätitkö itseäsi vai onko kielenkäyttösi ja äänensävysi kannustavaa.

Haaste: Puhu itsestäsi (ja muista) tänään kauniisti! Katso peiliin ja kehu parhaita puolia itsessäsi. Henkisiä ja fyysisiä!

Päivä 5. Ne ”ei niin helpot päivät”

Miten rakastat itseäsi vastoinkäymisten ja stressin keskellä. Kuka olet silloin?

Anna tunteen tulla ja märehdi siinä hetki. Apua paniikkeihin!! Tee itsellesi lista hätäkysymyksiä, koska näin sinulla on resepti ja työkalu hätätilanteen yllättäessä: Mistä olen jokatapauksessa tänään kiitollinen? Mikä on oikeasti tärkeintä minulle tänään?

Haaste: Keksi näiden kahden kysymyksen lisäksi oma kysymyksesi.

Päivä 6. Kehon kiittäminen

Ulkoinen habituksemme määrittää meitä koko elämämme ajan. Se alkaa jo kohdussa kun neuvolakäynnillä tiirataan onko sieltä tulossa tyttö vai poika. Ulkoinen olemuksemme kulkee mukanamme elämämme edetessä ja kohdistamme siihen erilaisia toimenpiteitä hiustenleikkuusta kirurgin veitseen. Me myös kohdistamme siihen ajatuksia positiivisessa sävyssä ja negatiivisessa sävyssä. Asetamme vaatimuksia, mutta harvemmin muistamme kiittää sitä kaikesta kannattelusta ja tekemisestä. Kuinka pidät huolta elinvoimaisuudestasi! Vartalosi kantaa sinua joka päivä väsymättä. Mieti kuinka voit kiittää ja huolehtia vartalostasi?

Haaste: Piirrä omakuva (tikku-ukkokin käy) ja merkitse siihen kohdat, jotka ovat ulkoisessa olemuksessasi sinulle tärkeitä. Kiitä vartaloasi ääneen tänään.

Päivä 7. Irti päästäminen

Mieti omia tekojasi ja sanojasi kuluneella viikolla. Mitkä asiat vievät tilaa ajatuksissasi? Usein saatamme pitää kiinni asioista ja tavoista, jotka eivät palvele meitä enää. Mutta tuntuu vaikealta päästää irti, koska emme halua sulkea sitä ovea. Löydätkö jotain omaa toimintamallia, ihmistä tai vaikkapa lausetta, josta luopuminen toisi sinulle lisää energiaa?

Haaste: Kirjoita paperille asia, josta haluat luopua. Rakenna itsellesi turvallinen paikka, jossa voit polttaa tämän paperinpalan (takka, tiskiallas, nuotio, kynttilä metallisessa roskapöntössä…). Polta se, kerää tuhkat ja sijoita ne hyötykäyttöön, esim. kukkaruukkuun.

bottom of page